Glasvezelaanleg in Gemeente Velsen gestart
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glasvezelaanleg in Gemeente Velsen gestart


De glasvezelaanleg in Velsen is gestart. Maandag 30 augustus ging de eerste schop in de grond in de Dollardstraat in de Rivierenbuurt te IJmuiden. Begin 2023  worden de werkzaamheden afgerond. In totaal worden er circa 21.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd.


In totaal wordt er in Velsen 134 kilometer gegraven om de glasvezelkabels  aan te leggen. De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door Selecta Infratechniek. Bewoners worden per brief geïnformeerd over deze werkzaamheden. De werkzaamheden zijn gestart in de Dollardstraat, daarna volgt de aangrenzende omgeving .

Bram Diepstraten, wethouder beheer openbare ruimte bij gemeente Velsen: “Ik ben blij dat we nu glasvezel krijgen in Velsen. Er is steeds meer vraag naar sneller internet door bedrijven en inwoners. Ook het thuiswerken en toenemend gebruik van streamingdiensten zorgt voor een grotere behoefte aan een snel netwerk. Daarnaast is glasvezel een voorwaarde om in de toekomst slimme toepassingen te ontwikkelen in het kader van het thema ‘Smart City’.”

Regiodirecteur KPN Netwerk Willem Offerhaus: “Voor een voorspoedig verloop van de werkzaamheden en zo min mogelijk overlast voor de inwoners is een goede samenwerking met de gemeente Velsen cruciaal. Gelukkig is die er en vinden wij het beide belangrijk om te werken aan de lokale infrastructuur. We zorgen er daardoor samen voor dat alles netjes achterblijft.”

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk. Het verbruikt minder energie dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig vernieuwde mobiele 5G-netwerk van KPN vormt dit een netwerk waar Nederland tot ver in de 21e eeuw op kan bouwen.

 

 

Gerelateerde artikelen