Grootste deel Hengelo nog dit jaar aangesloten op snel internet
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Grootste deel Hengelo nog dit jaar aangesloten op snel internet

De glasvezelaanleg in Hengelo is bijna volbracht. Nog dit jaar is het grootste deel van de stad aangesloten met een glasvezel-internet verbinding. KPN startte in juli 2019 met de aanleg van glasvezel in Hengelo. Het project omvat circa 30.000 adressen, waarvan er op dit moment al ruim 12.000 zijn aangesloten. De graafwerkzaamheden in de straten van Hengelo zijn grotendeels afgerond.

Met het aantal kilometers glasvezel dat KPN tot nu toe in Hengelo heeft aangelegd, kun je van Hengelo naar Wenen. Sinds de start van het project in 2019 is er 1.100 kilometer glasvezel de grond in gegaan en 360 kilometer in de stad gegraven. Volgens de planning profiteert het grootste deel van Hengelo nog voor het einde van dit jaar van snel internet. Als iedereen een glasvezelaansluiting heeft, zet KPN op termijn het kopernetwerk uit.

Goede samenwerking met gemeente cruciaal

Regiodirecteur KPN Jeroen van der Jagt: “In 2015 sloten we in Hengelo Noord al 9.000 woningen aan op het glasvezelnetwerk. In juni 2019 hervatten we de werkzaamheden voor het centrum. Als we voor het einde van het jaar klaar zijn met de overige wijken zijn bijna alle woningen in Hengelo voorzien van een snelle en stabiele glasvezelverbinding. Dank aan de gemeente Hengelo voor de tot op heden zeer voorspoedige en prettige samenwerking.”

Half miljoen glasvezellijnen per jaar

KPN levert een bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Volgens planning is in 2024 meer dan de helft van Nederland aangesloten op glasvezel van KPN. In 2025 is dat 65%. Het doel is uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstvaste netwerk van KPN aan te sluiten.

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk dat minder energie verbruikt dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

de werkzaamheden in de straat voor de aanleg van glasvezel

Gerelateerde artikelen