Ruim 43.000 glasvezelaansluitingen in gemeente Heerlen
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Ruim 43.000 glasvezelaansluitingen in gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen wordt aangesloten op glasvezel. Woensdag 26 mei tekenden gemeente Heerlen en KPN NetwerkNL een samenwerkingsovereenkomst. KPN start begin 2022 met de aanleg van glasvezel in Heerlen. Het doel is om het grootste deel van Heerlen medio 2026 aangesloten te hebben op snel glasvezelinternet.
Het project zit nog in de voorbereidende fase. Eind 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen starten vanuit Hoensbroek.

Heerlen bouwt aan betrouwbaar en snel netwerk

Wethouder Heerlen Charles Claessens: “Goede data- en internetverbindingen worden steeds belangrijker. Thuis voor onze inwoners, als we programma’s streamen, gamen, maar ook om thuis te werken, te shoppen en contact te hebben met de wereld om ons heen. En zeker ook voor het bedrijfsleven. Daarom is het voor een stad als Heerlen belangrijk dat er gebouwd wordt aan een betrouwbaar en snel netwerk om informatie te versturen.”
 

Netwerk steeds intensiever gebruikt

Regiodirecteur KPN Anja de Vos-Biemans: “Als co-founder van de Brightlands Smart Services Campus onderstreept KPN het belang van innovatie en investeert daarom ook in toekomstvaste technieken zoals glasvezelnetwerken. Daarom zijn we ook verheugd om vandaag op de Brightlands campus in Heerlen het formele startsein te geven voor de uitrol van het glasvezelnetwerk in Heerlen.” 

Stabieler en energiezuiniger 

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet. 
 
Heerlen ondertekening samenwerkingsovereenkomst glasvezel KPN NetwerkNL

Gerelateerde artikelen