Huisaansluiting glasvezel in Barendrecht gestart
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Huisaansluiting glasvezel in Barendrecht gestart

De huisaansluiting op het glasvezelnetwerk in Barendrecht is van start. Op 5 september werd de eerste woning door KPN aangesloten aan de Steekkant in de wijk Meerwede. Naar verwachting zijn in november van dit jaar de huisaansluitingen in deze wijk voltooid. 
Voor de ruim 19.000 huisaansluitingen in heel Barendrecht, rolt KPN 185 kilometer glasvezelkabel uit. Aannemer VWT voert deze graafwerkzaamheden in opdracht van KPN uit. Nadat Barendrecht West is aangesloten, volgt Barendrecht Oost. De wijken Havenkwartier, Waterkant, Vrijenburg en Vrijheidsakkers zijn hierna aan de beurt. De bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden.

Goede samenwerking gemeente en tevreden inwoners

Regiodirecteur Jeroen van de Jagt van KPN: “Er is een goede samenwerking met de gemeente Barendrecht en lokale woningcorporaties. Daarnaast maken we qua graafwerkzaamheden mooie vorderingen. Zo hebben we sinds de start van de graafwerkzaamheden begin dit jaar, al 100 van de ruim 185 kilometer gegraven. Dat ging voorspoedig met minimale overlast voor de inwoners en weinig complicaties voor de uitvoerders. En op diezelfde voet gaan we verder om heel Barendrecht te voorzien van glasvezel.” 

Wethouder Lennart van der Linden van gemeente Barendrecht: “Het gebruik van internet neemt toe door onder andere thuiswerken, gamen en streamen. Het is goed dat we afgelopen week zijn gestart met het plaatsen van glasvezelaansluitingen in de woningen. Een mooie stap in ons doel om heel Barendrecht over een betere internetverbinding te laten beschikken.”

Na 2026 door

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf Glaspoort van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

 

Huisaansluiting glasvezel in Barendrecht gestart

Gerelateerde artikelen