Start glasvezelaanleg Venray
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Start glasvezelaanleg Venray

De glasvezelaanleg in Venray is begonnen. In de Prins Bernhardstraat zette Wethouder Erik van Daal symbolisch de eerste schop in de grond samen met KPN Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin 2024 afgerond en profiteert vrijwel iedere inwoner van Venray van snel glasvezelinternet. In totaal realiseert KPN ruim 13.600 glasvezelaansluitingen.
Hiervoor legt aannemer Circet in opdracht van KPN circa 165 kilometer glasvezelkabel in Venray. De werkzaamheden starten in de Oranjebuurt. Vanuit daar volgen de wijken Bomenbuurt en Antoniusveld. De verwachting is dat eind februari 2023 de eerste woning op het glasvezelnetwerk is aangesloten. Bewoners worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. 

Goede samenwerking met gemeente en GlaswebVenray

Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans van KPN: “Samen met GlaswebVenray en de gemeente bouwt KPN aan een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk in Venray. Als resultaat van de goede samenwerking met alle betrokken partners is het mooi om te zien dat we nu een fysieke start maken met de uitrol in de wijken, als aanvulling op het lokale initiatief Glasweb. Dit sluit goed aan bij onze landelijke ambities heel Nederland te voorzien van supersnel en stabiel internet. Samen investeren we in de digitale toekomst van Venray.”

Wethouder Erik van Daal vult aan: “Na de aanleg van glasvezel in de dorpen en het buitengebied door GlaswebVenray, zijn nu de wijken van Venray aan de beurt. De voorbereidingen hiervoor zijn voortvarend opgepakt door KPN. Met deze laatste stap krijgt onze gemeente een 100% dekkend glasvezelnetwerk, waarmee snel en stabiel internet voor iedereen beschikbaar wordt. Een mooie ontwikkeling!”
 

Na 2026 door

KPN levert een grote bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim 40% van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Het is de bedoeling om, samen met het glasvezelbedrijf Glaspoort van KPN en APG, meer dan 80% van Nederland op het toekomstbestendige netwerk van KPN en Glaspoort aan te hebben gesloten in 2026. Ook na 2026 zal de uitrol van glasvezel doorgaan. Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Stabiel en energiezuinig

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 

 

Wethouder Erik van Daal (r) en Anja de Vos-Biemans van KPN starten uitrol van glasvezel met een symbolische eerste schop in de grond

Gerelateerde artikelen